Vegyes képet mutat a Mezőkövesd NB I-es szereplése félidőnél

Megosztás

A Kisvárda és a Zalaegerszeg után tizenkétrészes őszi teljesítményértékelőjében a Mezőkövesd csapatát vette górcső alá a Blikk sportrovata, ami úgy fogalmaz, kizárólag Sztefan Drazsicsnak köszönhető, hogy a Kövesdiek még nem estek mély letargiába.

A Mezőkövesd először tíz éve jutott fel az első osztályba, 2016 óta pedig folyamatosan az NB I-ben szerepel, eddigi legrosszabb helyezése a kilencedik volt, a legjobb a negyedik, éppen csak lemaradva a bronzéremről a 2019-20-as szezonban.

A tavaly szeptemberben vezetőedzőként visszatérő Kuttor Attila bizonyára tudta, hogy nehéz idény elé néznek, ugyanis az együttest augusztusban kizárta a FIFA az átigazolásból. A Kövesd, miután felülvizsgálatot kért a Nemzetközi Sportdöntőbíróságtól, megállapították az eltiltás hatályon kívül helyezését. A gond csak annyi, hogy mire ez megtörtént, az átigazolási időszak véget ért.

A keret megerősítésének hiányában a Kövesd azzal tudott főzni, ami „maradt”, és ez nem kicsit látszott meg a teljesítményükön, a hetedik fordulóban, a Kecskemét ellen szerezték meg első győzelmüket.

És mit is tud Drazsics? Az első hét fordulóban hat gólt szerzett, rajta kívül a hét mérkőzés alatt csak Lehoczky Roland talált be az aktuális ellenfél kapujába. Egyre többen hangoztatták, hogy edzőkérdés van, de Tóth László sportigazgató nyilvánosan állt ki Kuttor Attila mellett.

A Kövesdnél elkezdődött egy jobb széria, megverték az MTK-t, a Debrecent és az Újpestet is, a téli szünet előtti utolsó fordulóban pedig 0-0-át játszottak a Puskás Akadémia ellen. A tizedik helyen, tizenöt ponttal, a kiesőhelyen álló Zalaegerszeggel azonos pontszámmal várják a tavaszi fordulót.

Gólszerzők: Sztefan Drazsics 8 gól, Cseke Benjámin, Molnár Gábor 2 gól, Cseri Tamás, Lehoczky Roland, Vajda Sándor 1 gól.

A Sportal szerint – bár ez tényleg nem hagyott sok kétséget maga után – a Kövesd legjobb teljesítménye a félszezonban az Újpest elleni hazai, 4-0-ra megnyert mérkőzés volt. Sztefan Drazsics duplázott, de Cseri Tamás és Cseke Benjámin is betalált.

Összegezve a nézőszámokat, átlagosan 2059 néző tekintette meg élőben a meccseket, a legtöbben, 3925-en a Diósgyőr elleni megyei rangadóra voltak kíváncsiak.

A lap a legszebb mezőkövesdi gól díját Cseke Benjáminnak adta, aki a Debrecen ellen talált be a tizenkettedik fordulóban.

Cseke Benjámin gólja a Mezőkövesd Zsóry FC – DVSC mérkőzésen

2023.11.04. OTP Bank Liga, 12. forduló Mezőkövesd Zsóry FC – DVSC | 2-1 | (1-0) | Cseke Benjámin gólja Iratkozz fel az MLSZ TV csatornájára: http://bit.ly/2EsS9It Kövess minket itt is:: Facebook: https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg Instagram: https://www.instagram.com/mlsztv/ Twitter: https://twitter.com/mlszhivatalos Web: https://www.mlsz.hu/

Képek: Mezőkövesd Zsóry Sportgyesület Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek